POPULAIR


Vulstations

Duikwinkels

Duikreizen

Duikcampings

Disclaimer

NIEUW


Wobbegong Amersfoort

Divecenter DiveSenses 

PREMIUM PARTNERS


NOB

DUIKEN

Nemo 33

WOSD

IAHD


Duiken is hét magazine

van de onderwaterwereld

Duiken brengt de onderwaterwereld bij je thuis

© 2010 - 2020 Duiklucht.nl    

  Uitsluitend NEN-EN 12021 gekeurde vulstations      Deskundig advies      Landelijke dekking   

Mail: info@duiklucht.nl Mail: info@duiklucht.nl

Nemo33 is een recreatief indoor duikcentrum gelegen in Brussel, België. Met een diepte van 33 meter mag Nemo33 zich het diepste indoor zwembad ter wereld noemen. Het water is helder, 33 graden warm en doet daarmee tropisch aan. Het zwembad is opgebouwd uit diverse plateaus op diverse dieptes. Naast een plateau op 5 meter diepte en een op 10 meter diepte is er grote diepe put met een diepte van 33 meter. Nemo33 biedt de perfecte infrastructuur voor de sportduiker om zich, ook tijdens lage buitentemperaturen, in een tropische omgeving te bekwamen in de duiksport. Let op! Nemo 33 heeft speciale entree-Packages , uitzonderlijke voorwaarden voor groepen en koppels! Kijk op de site voor de actuele aanbiedingen. Nemo33 is elke dag open 365 dagen per jaar, dus ook op zon- en feestdagen!


Maak kennis met het meest unieke duikcentrum van Nederland: DiveWorld! De 10 meter diepe indoor duik toren is gevuld met 1,3 miljoen liter kristalhelder water. Daarnaast is het verwarmde water altijd minimaal 23 graden. Kortom de ideale locatie voor het maken van een introductie duik onder professionele begeleiding of voor het maken van een vrije duik als je al in het bezit bent van een brevet. Door de platformen op 1.4, 5 en 10 meter kan op elke diepte de vaardigheden worden bijgehouden, uitrusting getest worden of gewoon lekker gedoken worden.

20 Meter diep, 18 meter doorsnede en meer dan drie miljoen liter kristalhelder water, dat zijn de specificaties die ook voor een ervaren duiker zeer adembenemend zijn. Het geheel verbouwde Dive4Life indoor-duikcentrum in Siegburg, bij Koln, is in afmetingen het grootste duikparadijs in Europa. Dive4life combineert het avontuur van buitenwaterduiken met het comfort en de zekerheid van een zwembad. Het maakt bij Dive4life niet uit of je beginnend of gevorderd duiker bent. Plateaus op diverse dieptes en vele ruïnes bieden het zwembad optimale omstandigheden en mogelijkheden voor zowel beginners als professionals.

Bij liveaboard duiken denk je al snel aan tropische wateren. Maar het kan ook in Nederland op de Panda. De voordelen van liveaboard duiken zijn: meerdere duiken per dag, mooiere duikstekken, relaxte voorbereiding van je duik en weinig tot geen logistiek oftewel geen geklim over dijken. Het is mogelijk om het hele schip te huren voor je duikvereniging of school en je kan natuurlijk ook alleen boeken. Er is altijd wel iemand om mee te duiken!

Met onderwatervulkanen, buizensystemen en een grottenlandschap biedt het 10 meter diepe indoor duikcentrum Monte Mare niet alleen de vrijetijdsduiker maar ook de ervaren duiker een ideale omgeving. Met ruim 2 miljoen liter water en een temperatuur van 28 graden, is Monte Mare de ideale omgeving voor een onvergetelijke duikdag. Naast het indoor duikparadijs is Monto Mare een van de grootste familie-zwembaden en sauna en welness complexen in Duitsland, waarmee het tevens een zeer geschikte locatie is voor familie-uitstapjes.

Duik onder in een van de grootste indoor-duikcentrums van Europa. De doorsnede van de Gasometer is 45 meter en de diepte 13 meter, waarmee de Gasometer geschikt is voor beginnende alsook voor gevorderde duikers. Het zicht varieert tussen de 20 en de 25 meter. De temperatuur varieert in de Gasometer, net als in ‘’normale’’ buitenwateren, tussen de 7 en de 25 graden. Doordat de temperatuur in de Gasometer gelijk is aan de temperatuur van buitenwateren is het aan te raden om je normale buitenwater uitrusting mee te nemen. In de Gasometer vindt je onder andere; twee autowrakken, een kunstmatig rif, een vliegtuigwrak en opleidingsplatforms op verschillende dieptes.

Alles willen weten over duiken, maar toch liever niet nat worden? Dan is het Duikmuseum in Lemmer echt iets voor u! In het Duikmuseum in Lemmer ontdekt u als bezoeker de geschiedenis van het duiken van de tijd voor Christus tot nu. Er zijn diverse duikersoutfits op etalagepoppen te zien. De één draagt een ultramodern pak met wel 150 kilo aan apparatuur, de ander een duikuitrusting die nog stamt uit de Eerste Wereldoorlog. Veel van de tentoongestelde spullen zijn door de conservator zelf gebruikt of opgedoken.

Het onderwaterhuis Aquavilla ligt in de duikplas 'De Berendonck', op een diepte van 18 meter. Het onderwaterhuis is een van de oudste en grootste van Europa. Aquavilla is toegankelijk voor bezoekers met tenminste een 2-ster, Padi Advanced Open Water of gelijkwaardig, duikbrevet. De ingang van het enorme huis ligt op een diepte van 16 meter. Het dak bevindt zich op 10 meter diepte en dient als oefenplatform. In verband met de hoge veiligheidseisen is het OWH voorzien van luchtverversing, binnen- en buitenverlichting, een intercom en telefoonverbinding en een videobewakingssysteem. Hiermee kan de bedieningfunctionaris op de kant de bezoekers in de gaten houden. Daarbij wordt er tijdens bezoeken continu verse lucht in het OWH geperst. Op de kant is een verwarmde kleed- en douchegelegenheid aanwezig, die gebruikt kan worden door bezoekers.

Duiken Dagtrips

Geadviseerde Dagtrips

De onderstaande bedrijven zijn partner van onze site. Alle Duiklucht dagtrip-locaties zijn door ons persoonlijk bezocht en staan garant voor een onvergetelijke (duik)dag. Tevens bieden alle door ons geadviseerde dagtrip-Locaties een programma aan voor zowel de beginnende als de gevorderde duiker. Alle locaties zijn per auto bereikbaar waardoor een dagtrip eenvoudig in te plannen is.